Tips om te stoppen met roken

Stoppen met roken. Iedereen heeft het erover en Stoptober komt er weer aan. Veel mensen willen stoppen met roken, maar zo makkelijk is dat nu eenmaal niet meer. Om jou te ondersteunen hebben wij verschillende tips op een rijtje gezet die het proces ‘stoppen met roken’ kunnen stimuleren.

Stop je geld in een potje
Je rookverslaving heeft er jarenlang voor gezorgd dat er een deel van je salaris op gaat aan sigaretten of andere tabaksproducten. Wanneer je stopt met roken zal je dus veel geld besparen. Bewaar het geld wat je eigenlijk kwijt zou zijn aan sigaretten en stop het weg. Na bijvoorbeeld een half jaar kun je gaan bekijken wat je nou precies bespaart hebt en geloof ons, dit gaat je goed doen. Met dit geld kun je vervolgens andere leuke dingen kopen.

E-sigaret
Onderzoekers beweren dat een e-sigaret veel minder schadelijk is dan een normale sigaret. Het schijnt dat een e-sigaret zelfs 95%(!) minder schadelijk is dan de normale sigaret. Een goede reden om over te stappen dus. Probeer daarbij gebruik te maken van een e-sigaret die niet gevuld is met nicotine. Nicotinevrij dus. Dit is namelijk de verslavende stof in sigaretten en hier wil je natuurlijk vanaf.

Samen
Probeer tegelijk met andere personen te stoppen. Bijvoorbeeld samen met een familielid of vriend/vriendin. Ondersteun en motiveer elkaar in dit proces. Samen sta je sterker wordt er tenslotte gezegd. Praat met elkaar over het proces en waar je tegenaan loopt. Door je ervaringen te bespreken zal je zien dat het je allemaal wat makkelijk af gaat. Je doet het nu tenslotte niet meer alleen, maar samen.

App
Download een ‘stop-met-roken’ app. In deze apps wordt aangegeven hoelang je al gestopt bent met roken, hoeveel geld je bespaart hebt en of de verslaving al uit je lichaam verdwenen is. Door regelmatig op deze app te kijken wordt je herinnerd aan de doelen die je gesteld hebt en laat je jezelf motiveren door bijvoorbeeld het geld dat je nu al bespaard hebt.

Wij wensen je veel succes met het stoppen met roken! Laat je ons even weten of het gelukt is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.