Design je buitenruimte met buitenverlichting

De winter is hier en het is tijd om na te gaan denken over hoe je het buitenleven wilt verlichten. Of je nu een gezellig plekje zoekt om te lezen in je achtertuin of gewoon wat sfeer wilt toevoegen aan je terras, lampen kunnen een geweldige manier zijn om je buitenruimtes te verlichten. Laten we dus eens kijken wat lampenwinkels te bieden hebben als het gaat om buitenverlichting.

Soorten buitenverlichting

Van moderne lantaarns en strijkers tot vintage-geïnspireerde wandlampen, er zijn veel verschillende soorten buitenverlichting verkrijgbaar bij lampenwinkels. Afhankelijk van de uitstraling waar je voor gaat, kunnen verschillende lampen geschikter zijn dan andere. Hier zijn enkele van de populairste opties:

Hanglantaarns – Hanglantaarns bieden de perfecte mix van stijl en functionaliteit. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten, zodat ze gemakkelijk in elke ruimte passen. Ze geven ook een warme gloed af, waardoor ze ideaal zijn om buiten een uitnodigende sfeer te creëren.

String Lights – String lights zijn perfect als je op zoek bent naar iets grilligers. Deze lampjes zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren, zodat je gemakkelijk iets kunt vinden dat bij jouw stijl past. Ze geven ook veel verlichting zonder te fel of overweldigend te zijn.

Kandelaars – Kandelaars zijn geweldig als je een ouderwetse sfeer in je buitenruimte wilt creëren. Deze lampen hebben meestal een vintage uitstraling die karakter en charme toevoegt aan elke omgeving. Bovendien zijn ze vaak gemakkelijk te installeren omdat er geen bedrading of elektriciteit voor nodig is!

Lantaarnpalen – Lantaarnpalen zijn perfect als je wat extra licht nodig hebt in je tuin of oprit, maar niet iets wilt dat te fel of opdringerig is. Lantaarnpalen hebben meestal een traditioneel ontwerp met één of twee lampen die voldoende verlichting geven zonder al te fel of overweldigend te zijn.

Welk type lamp je ook kiest, zorg ervoor dat hij ontworpen is voor gebruik buitenshuis, zodat hij bestand is tegen gure weersomstandigheden als regen en sneeuw. Je moet ook overwegen hoeveel licht elk type zal uitstralen voordat je een definitieve beslissing neemt – sommige lampen kunnen helderder zijn dan andere, afhankelijk van hun grootte en ontwerp!
Met zoveel verschillende soorten lampen die verkrijgbaar zijn bij lampenwinkels, hoeft het vinden van de juiste voor je buitenruimte niet moeilijk te zijn! Van hanglantaarns en hanglampen tot kandelaars en lantaarnpalen, er zijn veel opties beschikbaar, afhankelijk van de look en feel waar je voor gaat in je achtertuin of patio. Dus wacht niet – begin vandaag nog met winkelen! Met de juiste verlichting heb je binnenkort een buitenruimte die er gezellig en uitnodigend uitziet, ongeacht het seizoen!