Maak van de tuin een verlengde woonkamer

Met name tijdens de zomermaanden is het heerlijk, om van het mooie weer te genieten in je eigen tuin. Na een lange werkdag plof je neer op de tuinbank, om hier de komende uren niet meer af te komen. Niet voor niets stellen interieurstylisten vaak, dat je van een tuin een verlengde woonkamer moet maken! In dit artikel geven we je in samenwerking met Roomanizer.nl handige tips om nog meer uit je tuin te kunnen halen. Kies je voor een tuin met veel planten en een groot gazon? Of geef je de voorkeur aan een tuin met een groot terras en een veranda? Om alvast wat inspiratie op te doen, kan het slim zijn om pagina’s op sociale media te bekijken. Hier delen hoveniers en tuinarchitecten regelmatig foto’s van de door hen ingerichte tuinen.

Een gezellig terras om op te zitten

Onmisbaar in de tuin is een plek om te zitten. Dit kan een stenen terras zijn, maar bijvoorbeeld ook een houten veranda. Zeker bij een landelijk of industrieel interieur in huis, kan een veranda een fraaie toevoeging zijn. Een stenen terras past goed bij moderne en klassieke interieur. Voorzie het terras van leuke design meubels, om deze direct een luxe uitstraling te kunnen geven! Denk aan een design fauteuil, een design tuinbank, enzovoorts. Meer sfeer voeg je aan een terras of veranda toe, door hier potten met planten op te plaatsen. De planten zorgen voor meer kleur!

Richt je tuin in met verschillende borders

Het staat vaak erg leuk, om je tuin in te richten met verschillende borders. Denk bijvoorbeeld aan een rozenperkje, een moestuin en een perkje met een mooi beeld. Tuinbeelden zijn weer terug van weggeweest en kunnen de eyecatcher in je tuin vormen! Net zoals een design lamp of -fauteuil dit in huis is. Ook leuk is het toevoegen van bijvoorbeeld een tuinhuis! Een tuinhuis biedt je de mogelijkheid om ook in de herfst en het voorjaar van je tuin te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.