Design lampen kopen is moeilijker dan je denkt

Design lampen kopen is niet alleen een kwestie van persoonlijke smaak, ze moeten ook passen in je interieur. Design lampen zijn er in veel verschillende stijlen en hebben ontwerpen voor verschillende kamers in je huis of kantoor. Wanneer je op zoek bent naar design lampen voor jouw huis, kantoor of andere kamer, heb je veel opties om te overwegen. De stijlen variëren van traditionele ontwerpen tot eigentijdse en meer moderne ontwerpen. Daarnaast zijn er veel kleuren, formaten en materialen te kiezen.

Welke designlamp kies ik?

Je denkt misschien dat het kopen van design lampen moeilijk is en dat je al een interieur ontwerper moet zijn om het ontwerp te begrijpen. Eigenlijk is het makkelijk zolang je maar naar de context kijkt van waar je de lamp plaatst. Doordat een designlamp als een eenvoudige ronde lamp tot een speelse figuratieve lamp verkrijgbaar is, is jouw keuze essentieel. Je combineert altijd designlampen met andere soorten verlichting. Zoals spotjes in jouw plafond of andere hanglampen. Kies dus waar jouw designlamp komt in jouw kamer. Je kunt de perfecte lamp vinden voor elke kamer in jouw huis. Van een kleine tafellamp tot een wandlamp. Zorg dat jouw designlamp opvalt en de kamer wat extra’s geeft.

Maak een keuze in het type lamp dat je zoekt

Je wilt voorkomen dat je een lamp kiest omdat je toevallig die lamp mooi vindt. Hou daarom in gedachten waar je de lamp plaatst en hoe deze zich zal verhouden tot de rest van jouw interieur. Door op een webshop te filteren, kan dit je helpen bij het selecteren van de juiste design lampen die in jouw interieur passen. Je vindt veel types, waaronder staande lampen, wandlampen en hanglampen, maar ook specifieker zoals bureaulampen, kinderkamer lampen of verlichting voor buiten. Als je op zoek bent naar verlichting voor een specifieke functie, dan vindt je zeker een designlamp die hiervoor geschikt is.

Kies voor kleur!

Veel mensen denken bij design lampen aan sobere kleuren. Maar er is meer dan zwart, wit en grijs. Zeker in Deens design of Scandinavisch design zul je prachtige natuurlijke materialen en kleuren tegenkomen. In plaats van je te beperken tot de beschikbare kleuren in jouw interieur, kun je design lampen kopen die uniek en modern zijn. Wat dacht je van een lamp in de vorm van een gele eend? Een designlamp mag best speels en kleurrijk zijn. Of je nu een lamp zoekt die subtiel en stijlvol is of juist modern en extravagant, je zult online precies kunnen vinden wat je zoekt. Durf bij je keuze “outside of the box” te denken!

Design lampen voor keuken, hal of zelfs buiten

Veel mensen kiezen ook voor design lampen in de woonkamer. Maar er is meer dan alleen je woonkamer, juist een hal, keuken of buitenruimte kan opgehaald worden met een designlamp. Kijk ook eens naar deze ruimte en probeer je voor te stellen hoe de ruimte eruit ziet wanneer je een meer uitgesproken vorm van verlichting kiest. Je zult merken dat er voor elke ruimte een ander ontwerp is en dit geeft jouw huis – en tuin – de look-and-feel waar je van houdt. Door verschillende design lampen te gebruiken, kunt je een unieke look creëren en jouw huis een identiteit geven!