Een meubel online kopen: zo voorkom je een miskoop

Een meubel online kopen is zo gemakkelijk, maar tegelijkertijd ook erg spannend. We zijn ons allemaal bewust van de voordelen van online winkelen, maar meubelen zijn duur en groot. Wat als het tegenvalt als het wordt afgeleverd, wat als de zitbank niet comfortabel is of de eettafel is net wat te hoog? Een meubel online kopen lijkt risicovol, omdat je veel geld uitgeeft en retourneren niet zo gemakkelijk is. Met de onderstaande tips maak je dit een stuk veiliger en voorkom je ongetwijfeld een miskoop.

1.     Een meubel online kopen met een goede garantieregeling

De garantieregeling is een uitstekend bewijs van de kwaliteit van het meubelstuk dat je op het oog hebt. Want als de kwaliteit uitmuntend is, dan heeft de ontwerper er ook geen enkel probleem mee om daar garant voor te staan. Lees dus altijd de garantieregeling door voordat je het meubel online gaat kopen. Daaraan lees je af hoe zelfverzekerd een verkoper is over haar eigen producten, want als deze slecht zijn dan reflecteert de garantieregeling dat ook.

2.     Bestudeer de retourvoorwaarden

De retourvoorwaarden geven je ook belangrijke informatie. Hoeveel onderzoek en voorbereidend werk je ook doet, het is altijd mogelijk dat het meubelstuk tegenvalt. Het kan ook gebeuren dat de verkoper een fout maakt en je een defect meubelstuk, incompleet meubelstuk of een meubelstuk in de verkeerde kleur toestuurt. Wat ook de reden dat je moet retourneren, dit moet niet moeilijk zijn als deze goed is. Zorg er dus voor dat je bekend bent met de retourvoorwaarden en dat je er akkoord mee gaat voordat je je meubel online kopen gaat.

3.     Bekijk de meubelen in de showroom

Het is niet zo dat je meubels die je online koopt nooit gezien hebt, want elke online meubelzaak heeft minimaal één showroom. Daar kun je alle meubelen uitproberen en bekijken, je kunt met een medewerker spreken en al die informatie mee naar huis nemen om een beslissing te maken. Thuis denk je dan nog een keer goed over je keuzes na en dan is een meubel online kopen alleen nog een kwestie van één druk op de knop.

4.     Maak een plattegrond op schaal van de kamer

Wil je slechts één meubel online kopen, dan maak je een tekening van de kamer waar deze in moet komen op schaal. Eventueel teken je alle huidige meubels er al in, als je de inrichting niet wilt veranderen. Wil je dat wel, dan teken je je bestaande meubels en het nieuwe meubelstuk op schaal uit op een ander papiertje en knip je ze uit. Vervolgens ga je schuiven en plaats je de meubelen op verschillende plekken in de kamer tot je de beste inrichting gevonden hebt.

5.     Zoek naar klantenrecensies

Als laatste is het geen goed idee om het meubel online te kopen als je de recensies van voorgaande klanten niet hebt doorgelopen. Daarin staat exact wat je kunt verwachten van het meubelstuk, van de ontwerper en eventueel ook van de verkoper.