Waarom renovliesbehang?

Glasvezelbehang leek lang het sterkst denkbare behang. Niets bleek echter minder waar, sinds de ontwikkeling van renovliesbehang. Deze behangsoort kan en mag gerust de sterkste behangsoort genoemd worden. Steeds meer specialisten gebruiken renovliesbehang en dat zegt veel, zo niet alles.

Juist het vlies zorgt ervoor dat sprake is van een zeer sterk behang

Renovliesbehang is een behangsoort dat bestaat uit vinyl of regulier papier. Het is aangebracht op een vlies. Met name de stevigheid van het vlies zorgt ervoor dat het een zeer sterke behangsoort is. Het is perfect geschikt om over putten, scheuren en gaten in de muur aan te brengen zonder vervelende gevolgen. Het behang werkt scheuroverbruggend. Het fijne aan dit type behang is dat het steeds netjes aan te brengen is. Het behang heeft voorts een zeer fijne structuur en het eindresultaat is altijd een strakke en mooi egale wand. Dit behang geldt als het sterkste behang dat beschikbaar is. Dat zie je ook terug aan het feit dat steeds meer specialisten voor deze behangsoort kiezen.

Hetzelfde effect als stucwerk

Stukadoors zien de ontwikkelingen rondom dit behang met lede ogen aan. Met renovliesbehang kun je zo ongeveer hetzelfde effect bereiken als het betere stucwerk: volledig afgewerkte en egale muren. Voordeel van het gebruik van dit behang ten opzichte van het gebruik van het inhuren van de stukadoor is de prijs. Renovliesbehang is veel goedkoper en met deze behangsoort kun je ook nog eens veel sneller werken.

De vele voordelen van renovliesbehang

Dit behang heeft nog veel meer voordelen, hoe sneu ook voor de stukadoor. Zo kun je de behangtafel in de kast laten staan. Je hoeft alleen de muur maar van lijm te voorzien en dus niet het behang zelf. Je kunt renovliesbehang dus als het ware van de rol aanbrengen op de muur.

Kies voor een motief of voor fotobehang

Renovliesbehang is ijzersterk behang. Het scheurt zelden en het behang wordt ook wel aan het plafond aangebracht. je kunt het behang overschilderen, er is echter ook van dit behang beschikbaar met patronen en heel fraai is ook behang in de vorm van fotobehang. Een wand met fotobehang kan je huiskamer heel erg goed breken. Heb je min of meer allemaal dezelfde wanden, kies dan voor een wand met fotobehang. Het aanbod is bijzonder groot en zeker de natuurfoto’s zijn niet van echt te onderscheiden. Het is alsof jij jezelf in de natuur begeeft.

Zeer sterk en scheuroverbruggend

Renovliesbehang is zoals gezegd erg sterk en scheuroverbruggend. Je hoeft voor het aanbrengen alleen de grotere oneffenheden weg te nemen. Meer niet. Iedereen kan bovendien behang aanbrengen. Moeilijk is het namelijk niet.

Voordeel kan wel oplopen tot 30 procent

Concluderend kan gesteld worden dat renovlies behoorlijk goedkoper is dan het laten stucen van de wanden. Dat voordeel kan wel oplopen tot 30 procent. Meer dan de moeite waard dus om voor behang te kiezen. Het resultaat is dan net zo glad en strak als wanneer je kiest voor stucwerk. Dit behang is zeer stevig. Het behang scheurt niet en wil je iets anders dan kies je voor een motief of zelfs voor fotobehang.